Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stigningen i brændstofpriser og råvareomkostninger forventes at føre til en betydelig stigning i fødevarepriserne i de kommende måneder,sagde generalsekretæren for Sammenslutningen af ungarske Kornprocessorer, foderproducenter og forhandlere til Inforadio. Derudover tilføjedessffia, at husdyrhold er i store problemer, og landmændene vil blive tvunget til at hæve deres priser, for hvis de ikke gør det, vil hele branchen blive ødelagt.
Stigningen i energipriserne ikke skåne mølle industrien, foderindustrien og korn forarbejdning industri, mens prisen på råvarer er steget meget betydeligt, ” sagde Hanne, der sagde, at sektoren er i en dobbelt tryk, som alle vil være afspejlet i priserne på de endelige produkter.

Som et eksempel nævnte han, mel, som allerede er steget til en vis grad på grund af de råvarer, og hertil kommer, hvede, har priserne været stigende siden da, kombineret med en stigning i priserne på energi, som forventes at stige yderligere, hvilket vil helt sikkert absorberer til prisen på andre produkter, såsom brød. Men det samme gælder foderindustrien, som også er en seriøs energiforbrugende industri. Sekretæren for Kornforeningen bemærkede, at prisen på majs i november–December allerede var hørt om 90 tusind HUF, hvilket også vil blive afspejlet i foderpriserne, så før eller senere i prisen på kød, mælk eller æg, dvs.animalske produkter.

Derudover fortalte Zsffia os til vores interesse, både til priserne på råvarer, hvede og majs,

50-60% stigning i forhold til samme periode året før,
10%, hvilket er meget lavt fra den nævnte 50-60% stigning. “Og vi havde endnu ikke drøftet stigningen i energipriserne,” sagde han og tilføjede, at der altid er et faseskift i stigningshastigheden.

Efter hans mening er dyrehold muligvis den vanskeligste situation, da prisen på kød endnu ikke viser meget af en stigning, og det er tvivlsomt, hvornår disse landmænd vil være i stand til at håndhæve dem.

Leave a comment