Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Den kinesiske Hisense-prognose holder ikke meget godt, de mener, at det kan tage to eller tre år at løse situationen.
Halvledermangel påvirker repræsentanter fra Legetøjskonsolfabrikanter til bilmærker i mange industrisektorer: Hisense, en kinesisk tv-og husholdningsapparatproducent, har nu rapporteret om virkningen af begrænset chiptilgængelighed og hvordan han ser fremtiden. Csia Saocsien, formand for virksomheden med base i chingtao, siger, at priserne er steget, men de kan producere omtrent inden for de normale grænser, siger CNBC-artiklen.

“Hisense producerer husholdningsapparater og forbrugsvarer, som kræver relativt enkle chips. Selvom udbuddet er knap, og omkostningerne er steget, er vores forretning fortsat normal,” sagde han.

Multi-faktor problem
Ifølge præsidenten går de fleste chips fra udlandet til Kina, og efter at de færdige produkter er samlet, sendes mange varer til udlandet, men spændinger fra Donald Trumps amerikanske Præsidentskab fortsætter med at gøre handel vanskeligere. Et spændt forhold er en komponent i en halvledermangel. USA forsøgte at lukke Kinas største chipproducent, SMIC, fra amerikansk teknologi.

Chip-mangel er forårsaget af en række faktorer, herunder efterspørgsel efter forbrugerelektronik i lyset af verdensomspændende mangel efter udbruddet af pandemien.
Den amerikanske handelskrig med Kina har ført virksomheder til at lagre, hvilket ikke har forbedret situationen.

Underskuddet kan vare længere
Ifølge Csia, hvis handelskonflikter ikke løses, kan chipmangel løses inden for to til tre år.

Leave a comment