Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efter cirka 6,5 timers flyvning forbandt den tre-mands besætning Tienkungs Hovedbanegård, Tienho. Taikonauterne er planlagt til at tilbringe seks måneder på rumstationen, hvilket betyder, at dette vil være den længstvarende kinesiske rummission nogensinde.

Den lange march, der bæres af 2F rumraket Shenzhou-13 rumfartøj Steg kort efter midnat fra chiuchuan Space Center i udkanten af Gobi-Ørkenen. Missionens leder er den 55-årige Cai-Kang. Sammen med ham gik 41-årige Je Kuang-fu og 41-årige Wanang Ja-ping ud i rummet. Wanang var den anden kinesiske kvinde i rummet, og på den nuværende mission vil hun være den første taikonauta til at udføre en rumvandring.

Lin Hisi-Chieng, vicedirektør for det kinesiske rumprogram, sagde før lanceringen, at Kina ville byde astronauter fra andre lande velkommen i sit rumprogram. Lin siger, at den kinesiske rumstation kan være et sted for internationalt samarbejde, når det er gjort næste år.

Den Internationale Rumstation er blevet besøgt af astronauter fra 15 lande, men aldrig af kinesere. I 2011 vedtog den amerikanske Kongres en lov, der forbyder samarbejde med det kinesiske rumprogram på grund af national sikkerhed.

Leave a comment