Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fokus i debatten er aluminium: dette materiale bruges af en masse deodorant for at forhindre sved, men Aluminium er i stand til at fungere som et østrogen i øjnene på nogle receptorer. Selv om de fleste undersøgelser har vist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem brugen af aluminium – med deodorant og brystkræft sygdomme, to nye forskning har nu bekræftet, at aluminium salte, der anvendes i deodorant er giftige og kræftfremkaldende potentiale, siger Euronews.

Forskerne gennemførte undersøgelser i hamsterceller og fandt, at pattedyrceller, især brystkirtler, straks absorberede fremmede stoffer, når de stødte på aluminiumsalte.

Genetisk ustabilitet er blevet etableret inden for 24 timer efter eksponering, og strukturen og antallet af kromosomer er ændret i de berørte celler.

Undersøgelser har vist, at dette også er tilfældet i tilfælde af malignitet forårsaget af bekræftede kræftfremkaldende stoffer, derfor

det styrker det kræftfremkaldende potentiale af aluminium i pattedyrceller.
Brystkræft er den mest almindelige kræft i verden: i slutningen af 2020 blev 7, 8 millioner kvinder diagnosticeret med brystkræft inden for fem år. Sygdommen er ikke smitsom, og de underliggende årsager er endnu ikke kendt. Ifølge WHOHO forekommer halvdelen af tilfældene hos kvinder, der ikke har nogen risikofaktorer ud over deres køn og alder på over 40 år.

Leave a comment