Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En cocktail af immunoterapeutiske midler er blevet testet i et klinisk forsøg, og resultaterne er overraskende gode sammenlignet med kemoterapi.
I kliniske forsøg af forskere fra London Institute of Cancer Research (ICR) og Royal Marsden NHS Foundation Trust, den cocktail af immunterapi narkotika-induceret patienternes immunsystem til at ødelægge deres egne kræftceller, som havde en positiv effekt på overlevelse ifølge the Guardian artikel.

Artiklen nævner en i øjeblikket 77-årig mand, Barry Ambrose, der ifølge sine oprindelige livstegn skulle være død for fire år siden, men kun uger efter at han begyndte at tage de stoffer, han brugte i eksperimentet, blev hans tilstand kræftfri og forblev kræftfri.

Med få bivirkninger
Behandling med nivolumab i kombination med ipilimumab er blevet forbundet med en signifikant reduktion i tumorstørrelse hos patienter med cervikale og hovedtumorer, i nogle tilfælde forsvinder. Eksperter mener, at disse to lægemidler sammen kan være en effektiv behandling for en række kræftformer.

Tilsvarende lovende resultater blev også set hos patienter med nyre -, tarm-og hudinddragelse. Derudover har cocktailen af lægemidler en vigtig funktion: den har meget mindre bivirkninger, end de fleste patienter med avanceret kræft har startet kemoterapi.

Resultaterne af den tredje fase undersøgelse, der involverede næsten tusind patienter med slutstadium hoved – og halscancer, var for tidlige og ikke statistisk signifikante, men klinisk signifikante, fordi

 

“Dette er lovende resultater. Immunterapi er en mere blid, smartere behandling, der kan give betydelige fordele for patienter,” sagde Professor Kristian Helin, administrerende direktør for ICR.

For nogle betød det livet
Barry Ambrose rapporterede, at han blev diagnosticeret med metastatisk halskræft i lungerne tilbage i 2017, hvor kun smertelindringsbehandling blev anbefalet. Da de spurgte dig, om du ville deltage i studiet, følte du, at du ikke havde noget at tabe. Han var nødt til at besøge hospitalet, hvor han blev behandlet hver anden uge, stofferne forårsagede ingen bivirkninger, så han kunne fortsætte sit normale liv: cykle, sejle, tilbringe tid sammen med sin familie.

Hendes primære tumor forsvandt om otte uger.

På det tidspunkt var dine lungemetastaser der stadig, men du har set det som en enorm præstation. Han fik derefter kemoterapi og fik derefter operation. Lige nu lever han sit liv uden kræft.

En markør forudsiger succes
Resultaterne af undersøgelsen viste, at immunterapikombination var særlig vellykket hos en gruppe patienter med et højt niveau af immunmarkør PD-L1 i deres kræft. Patienter med høje PD-L1-niveauer, der modtog immunterapicocktails, havde den højeste overlevelsesrate nogensinde rapporteret i den terapeutiske undersøgelse af tilbagevendende eller metastatisk kræft i hoved og nakke. I gennemsnit levede patienterne tre måneder længere end dem, der fik kemoterapi.

Den gennemsnitlige samlede overlevelse af patienter var 17, 6 måneder, det højeste gennemsnit observeret i denne population.
Forskere har sagt, at de håber, at de fremtidige resultater af undersøgelsen, der bærer navnet CheckMate 651, vil vise yderligere fordele ved terapi hos patienter med avanceret hoved-og halskræft.

“På trods af manglen på statistisk betydning er disse resultater klinisk relevante. Vi er nødt til at gennemføre en længere opfølgning for at se, om alle patienter i undersøgelsen kan vise en overlevelsesfordel,” sagde Professor Kevin Harrington, studieleder CheckMate 651.

Leave a comment