Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forskellige virusstammer kan være ansvarlige for influen .asygdomme: influen .a A-og B-vira forårsager infektioner under epidemier. Kronevirus er imidlertid forårsaget af SARS-cov-2-virus, der blev opdaget i slutningen af 2019, og symptomerne på sygdommen kan variere fra mild til svær som med influen .a.

Artiklen om Medicalresspress viser også de typiske symptomer på begge sygdomme: træthed, smerter i forskellige dele af kroppen, feber, kulderystelser, hoste eller hovedpine, ifølge CDC. Imidlertid opleves åndedrætsbesvær, løbende næse, lugtreduktion eller smagsopfattelse oftere af dem, der bliver covidos.

Lighederne er endnu længere. De to vira spredes på samme måde: de reproducerer i det øvre luftveje, og så når de inficerede taler eller hoster, frigives de i luften i form af aerosoler. Enhver, der trækker vejret i disse partikler, kan blive syg.

Den dårlige nyhed er, baseret på symptomer, det er ikke muligt at diagnosticere nøjagtigt, hvad vores sygdom er.:

det skal testes for at se, om det er en kronevirus eller en influen .a.
Der er dog forskelle mellem vira. Kronen virus er langt mere smitsom ifølge Priya Sampathkumar, leder af Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, for infektion kontrol: dette kan være på grund af den kendsgerning, at kronen virus er relativt nyt, mens vi har levet med influenza i lang tid, så næsten alle har en immunitet over for det fra vaccinationer eller infektioner, der har overlevet.

 

Begge sygdomme er karakteriseret ved infektion forud for debut af symptomer, men samtidig den mest sandsynlige til at blive transmitteret, er en dag før starten af influenza, Kronen virus kan virkelig blive smittet inden for de foregående to dage, og er smitsom endnu længere efter debut af symptomer. Syv dage for influen .a og ti dage for Kronevirus.

Alvorlig risikofaktor både
I tilfælde af influen .a er risikoen for sygdommen stærkt reduceret, men det er en kendsgerning, at den også kan være dødelig, men kronevirus er en langt mere alvorlig trussel mod menneskeheden i øjeblikket. I Amerika er antallet af Kronevirusdødsfald i 2020 ti gange sammenlignet med influen .asæsonen 2018-19.

Virkningen af sygdomme på forskellige aldersgrupper er lidt anderledes: mens koronavirus forårsager alvorlig skade sjældnere hos meget små børn, kan influen .a have fatale konsekvenser for dem.

Kronevirussen sætter mennesker med hjertesygdomme i større risiko end raske mennesker,

Influen .a øger risikoen for et hjerteanfald, mens kronevirus beskadiger dette organ, og risikoen for slagtilfælde øges med begge sygdomme.

På samme måde kan vi forsvare os mod dem
Samtidig forekommer lignende reaktioner i vores kroppe, uanset om vi har influen .a eller hvis vi har kronevirus, hvilket får inflammatoriske processer til at udløses, når immunsystemet genoplives, og begge tilstande kan forårsage blodpropper. Der er også en heldig side til ligheder, fordi vi også kan beskytte os mod at fange disse infektioner. Masker, afstand og en grundig håndvask for at undgå nøglen.

Vi kan også inokulere os mod begge: i øjeblikket er størstedelen af verden over 12 år, men snart begynder vaccinationen af mennesker over fem år. Vaccinen reducerer risikoen for alvorlig sygdom og død dramatisk. Influen vaccinesavacciner kan gives fra spædbørn og anbefales til alle. De opdateres hvert år i henhold til de dominerende stammer.

Begge vacciner har en meget højere risiko for sygdomsrelaterede tilstande end meget sjældne bivirkninger af vacciner.
Ikke kun er de vaccinerede beskyttet, men også deres miljø: hvis vi tager influen .avaccinen, er der en god chance for, at vi vil lide af en mild sygdom, som vi ikke inficerer andre, så vi beskytter også dem omkring os, der måske ikke er blevet vaccineret.

Leave a comment