Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I henhold til analysen af forskere ved University of ELTE og Semmelweis, DNA-kæden kan skiftes til en tilstand af 5-6 år yngre biologiske alder i henhold til den såkaldte methylering mønster. Elte comple.Systems Physics Department og MTA-ELTE statistical and Biological Physics research team analyserede information fra en række offentlige databaser om celleteknologier, hvis omhyggelige indstilling af de molekylære processer for aldring kan påvirke den biologiske alder.
Den analyse, som er foretaget af forskere fra ELTE og Semmelweis University, blev offentliggjort i PLOS Computational Biology, udgivet af Pressen Afdeling af Fakultetet for Naturvidenskab (ELTE TTK) på Eötvös Loránd Universitet.

Efterhånden som alderen skrider frem, er der forskellige ændringer i vores kroppe. Små børn mister for eksempel deres mælketænder og vokser permanente tænder i stedet begynder unge at udvikle seksuelle modningsprocesser, og senere holder op med at vokse, hudrynker og regenerative processer sænkes. I de seneste årtier har forskning vist, at dette ikke kun er en forringelse, “slid” af kroppen, i resum .et.

Ændringerne bestemmes væsentligt af det molekylære program i vores celler, hvis centrale element er DNA-kæden. DNA-kæden er kodet med alt, hvad der er nødvendigt for hver transformation, til initiering og implementering af biologiske processer. Efterhånden som årene går, bliver “programkoderne”, der er gemt i forskellige dele af DNA, aktive eller frakoblede. I disse off / on-koblingsprocesser spiller de såkaldte methyleringssignaler en vigtig ledende rolle. Hvis dele af DNA-kæden methyleres, vil aktiviteten af generne kodet af den DNA-sektion ændre sig, og nogle biologiske processer vil starte eller stoppe.

Ifølge rapporten fandt undersøgelserne en meget stærk sammenhæng mellem alder og methyleringsmønstre; fra methyleringsmønsteret kan alder bestemmes inden for få år. Forskere mener imidlertid, at et tæt forhold ikke udgør et absolut årsagsforbindelse.

“For eksempel korrelerer andelen af grå hår på vores hoveder stærkt med alderen, men det er bestemt resultatet af aldring snarere end omvendt. Methylering har imidlertid vist sig at have en såkaldt “epigenetisk” kontrolfunktion” i flere tilfælde. Derfor kom forskere ved ELTE og Semmel Universityeis University med ideen om, at

 

ved at optimere tilstanden af methyleringen “DNS s .itches”, vil aldringsprocessen blive påvirket.
“DNS-kæden er ikke et simpelt tavle, hvor hver position kan tilsluttes uafhængigt. Processerne danner et komplekst sammenkoblet netværk. De teoretiske resultater af forskerne viser, at DNA-kæden er et overskueligt system, og der er mindst en teoretisk chance for, at biologiske processer i vores kroppe kan knyttes til en passende methylering tilstand et par år yngre,”-er skrevet.

Ifølge de første teoretiske resultater kan methyleringen af DNA-kæden skiftes til en stabil konfiguration, så vores krop kan være i en tilstand svarende til den biologiske alder 5-6 år yngre ifølge methyleringsmønsteret. Hvorvidt denne ændring virkelig kan gøres, skal bevises eller modbevises ved eksperimenter – det fremgår af meddelelsen.

Leave a comment