Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indien eksempel viser, at tidligere sygdom med andre varianter ikke betyder immunitet over for Delta.
Udbruddet af kronen virus i Delhi, Indien i 2021 viste sig ikke kun at delta variant SARS-CoV-2 er meget smitsom, men også, at det kan inficere mennesker, der tidligere har været syg fra en anden variant af kronen virus-Medalxpress, citerer en undersøgelse offentliggjort af en international gruppe af forskere inden for Naturvidenskab.

I den første bølge var der en temmelig bred spredning af den nye Kronevirus i det asiatiske land: en ud af fem voksne og en ud af fire voksne i alderen 10-17 år havde sygdommen, men satsen i overfyldte byer var endnu højere. For eksempel var infektionshastigheden i Februar 2021 i Delhi 56%.

Dramatisk angreb efter forudgående eksponering
Efter det første udbrud af kronevirus opstod der et udbrud i byen med et udbrud i juni, September og November. Dag ni tusind, og derefter begyndte antallet at falde: mellem december 2020 og marts 2021 var der næsten ingen nye inficerede.

I April var der en dramatisk ændring, og antallet af nye sager om dagen steg til 20.000 i stedet for 2.000 på to uger.
Samtidig steg antallet af patienter på hospitalet og intensivafdelingen, hvilket lagde et betydeligt pres på sundhedsvæsenet. Antallet af dødsfald er tredoblet.

I nyere forskning brugte en international gruppe forskere genomiske og epidemiologiske data og matematisk modellering til at studere udbruddet. Arbejdet blev udført af det indiske Nationale Center for sygdomsbekæmpelse og Institut for genomik og integrativ biologi, personale fra University of Cambridge og Imperial College London og University of Copenhagen.

 

Delta var den mest kraftfulde variant
At afgøre, om SARS-cov-2-varianter er ansvarlige for 2021. ved et udbrud i Delhi i April sekventerede og analyserede gruppen virusprøver fra det tidligere udbrud i Delhi fra November 2020 til juni 2021. Det blev konstateret, at epidemierne i 2020 ikke var relateret til nogen af varianterne med bekymring. Alfa-varianten blev kun identificeret lejlighedsvis indtil januar 2021, hovedsageligt hos udenlandske rejsende, og dens forekomst i Marts 2021 steg til omkring 40% i Delhi, før den hurtigt blev fordrevet af delta-variant i April.

Ved matematisk analyse,

delta er 30-70 procent mere smitsom.,

ligesom de virusstammer, der tidligere har fundet sted i Delhi, herunder Alpha. Derudover blev det konstateret, at kun 50-90% beskyttelse mod Delta blev ydet ved infektion af tidligere varianter, dvs. delta

han var i stand til at inficere dem, der allerede havde passeret kronevirus.
Til støtte for deres arbejde søgte forskere faktiske beviser for geninfektion ved at undersøge prøver fra mennesker rekrutteret af Det Indiske Videnskabelige og industrielle Forskningsråd. I februar, 42.1% af de ikke-vaccinerede personer blev testet positive for antistoffer, men i juni var dette tal allerede 88.5%, hvilket tyder på, at hyppigheden af infektion i den anden bølge var meget høj. Mere end en fjerdedel (27, 5%) af de 91 pre-delta-inficerede individer havde forhøjede niveauer af antistoffer, hvilket indikerer geninfektion.

Delta har brug for et stærkt skud.
Muligheden for, at vaccinerede bliver inficeret med Delta, er blevet undersøgt her: det har vist sig, at der er en syv gange større chance for at blive inficeret af delta efter vaccination end med nogen anden variant.

Anurag Agra Agal, forsker ved Indian National Disease Control Center og Institute of genomics and Integrative Biology, hovedforfatteren af undersøgelsen sagde, at dette arbejde ville hjælpe med at forstå udbruddene af delta, herunder dem, der er vaccineret i høj grad, fordi

delta kan også overføres til modtagelige mennesker, der er blevet vaccineret eller er blevet inficeret med andre varianter.
Medforfatter Professor Ravi Gupta, en kollega på Cambridge University, sagde, at flok til flok kommunikation er nøglen til at udrydde udbrud, men situationen i Delhi viser, at infektion med tidligere crown virus varianter er ikke tilstrækkelig til at opnå immunitet fra delta.

“Delta-brud kan kun løses eller forhindres ved enten at inficere alle med denne variant eller modtage en stærk vaccine, der hæver niveauet af antistoffer højt nok til at forhindre delta i at blive udsat for klpes,” siger han.

Leave a comment